Decathlon gaat dit jaar in zee met Wind & Watersport Vlaanderen om via de Tribord Kids on Tour zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met het zeilen.

Van 24 april tot 29 mei kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar gratis deelnemen aan een initiatie van een halve dag in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen.

De sportwinkelketen en de Vlaamse zeilfederatie Wind- & Watersport Vlaanderen (WWSV) slaan de handen in elkaar om kinderen tussen 8 en 12 jaar gratis kennis te laten maken met het zeilen in optimist.

De optimist is het instapmodel, een bootje voor kinderen vanaf 8 jaar en dus het ideale vaartuig om te leren zeilen en hen tot een volwaardig scheepsmaat op te leiden.

De Tribord Kids on Tour doet verschillende watersportclubs in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen aan waar kinderen gratis kunnen deelnemen aan een initiatie van een halve dag.

Deelnemers hoeven nog geen zeilervaring te hebben, maar een zwembrevet van 50m vinden Decathlon en WWSV wel belangrijk. Er is telkens plaats voor 10 kinderen voor een sessie in de voormiddag (9.30 - 12.30 uur) en 10 kinderen in de namiddag (13.30 - 16.30 uur).

23/4 NWV Berlare (Oost-Vlaanderen)
30/4 RBSC Heusden (Oost-Vlaanderen)
08/5 Aan de plas Brugge (West-Vlaanderen)
15/5 ZSC Broechem (Antwerpen)
21/5 WVD Mechelen (Antwerpen)
22/5 WVD Mechelen (Antwerpen)
22/5 WOS Oostende (West-Vlaanderen)
29/5 BZYC Brugge (West-Vlaanderen)

Elk jaar halen vele duizenden kinderen een eerste zeil- en surfbrevet in Vlaanderen. Voor 2021 waren dat 4365 zeilertjes en 2135 surfers. WWSV staat voor meer dan 80 clubs en 29.000 leden.

Luc Geirnaert, coördinator Breedtesport Wind & Watersport Vlaanderen: "Zeilen wordt steeds populairder, zeker na de mooie prestaties van Evi Van Acker en Emma Plasschaert van de afgelopen jaren.

Via de Tribord Kids on Tour-dagen willen we ook de jeugd laten proeven van de zeilsport. Voor kinderen die nog nooit in een bootje hebben gezeten, is het eerst spannend, maar je zou verwonderd zijn hoe snel ze een mooie overstag kunnen maken.

Kinderen zullen zich al snel helden en avonturiers op het water voelen."
Ina Vandercappellen, Decathlon zeilteam: "Zeilen lijkt op het eerste gezicht misschien een dure sport, maar dat hoeft het niet te zijn. Een eigen boot kopen hoeft natuurlijk niet.

De zeilclubs beschikken over het nodige materiaal en ook bij Decathlon vind je een uitgebreid zeilgamma van ons merk Tribord voor een betaalbare uitrusting. Onze missie blijft om zoveel mogelijk mensen te laten proeven en zin te doen krijgen in sport.

Bij zeilen leren kinderen bovendien niet alleen een nieuw vervoersmiddel kennen, maar kunnen ze ook al hun zintuigen op scherp zetten."  Foto rr.